FAC 12 Home


El Generador Propostes de creació   Contacte                             FAC 2010                      El Generador en  

Com arribar Gràfica Premsa Suport Organització Enllaços

FAC 12 - VIè Festival d'Art de Carrer de Sant Adrià de Besòs
9 i 10 de setembre de 2012
- L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l'Associació Cultural El Generador presenten el FAC12

---------------------------------------------------------------------------------------------------

  

El FAC12, 6è Festival d'Art de Carrer de Sant Adrià de Besòs, tindrà lloc els dies 9 i 10 de setembre del 2012. Està organitzat per l'Associació El Generador amb el suport de l'Ajuntament de Sant Adrià, de la Generalitat, d'entitats i d'empreses.

El FAC ha estat acollit novament per la Festa Major de la ciutat. Esperem contribuir a donar llum i vistositat a estes dates tan importants pels veïns i veïnes. Tindrem creacions espectaculars de circ, dansa i art, d'artistes de molt nivell i artistes novells.

L'any passat més de 10.000 persones van poder gaudir del FAC en un ambient diferent i a l'aire lliure. Respirar un esperit interdisciplinari amb propostes presentades al carrer i dirigides a tots els públics. Els artistes van tenir una bona acollida.

El FAC és un esdeveniment urbà que trenca amb la rutinària manera de veure l’espai vital quotidià. Obert a la diversitat i a les diferents formes d’expressió artística, pretén consolidar-se com un aparador cultural i artístic de qualitat, sense distincions socials, culturals ni econòmiques. El FAC s'està convertint en un referent a l'àrea metropolitana, ja que a més del públic de Sant Adrià, cada any n’arriba més de Badalona i Santa Coloma.

    descarrega't la nota de premsa


Foto: B. Herrera

  


El FAC obrirà el diumenge dia 9 de setembre a les 18h a la pl. de La Vila la programació amb el grup de capoeira de Sant Adrià Ginga Mundo, tindrem els humoristes i presentadors còmics els Infoncundibles que ens visiten des de Madrid. També tindrem una primicia; la presentació del treball artístic que es crea a Sant Adrià en residència, “2x1” una fusió acrobàtica de breakdance i dansa contemporània. I com a plat fort de la tarda, la companyia catalana BOT PROJECT especialitzats en trampolí i acrobàcies, ens presentaran l'espectacle Collage. Entre bot i bot, el duet d'artistes imposarà les seves normes, creant situacions còmiques i esbojarrades. Totes aquestes peripècies passaran en un estat d'ingravidesa més a prop del cel que de la terra.

Més tard, a les 22h a la pl. Guillermo Vidaña el públic gaudira d'una gran gala de circ amb el nostre estimat i simpàtic presentador Maxi Show amb el seu repertori de números de màgia. Comptarem amb el duet els infoncundibles, però aquesta vegada amb l'espectacularitat dels números de diàbolo i els seus pases, a Toto Malabars, seleccionat com un dels millors números de circ de Catalunya. Riurem amb la sorprenem poesia de la comèdia visual de Gromic, on ens transportarà de nou a l'edat inocent de la sorpresa i l'alegria. També comptarem amb l'acròbat Dixnara, amb el seu número de verticals, artista que ha format part del Circ Baobab el més important grup de circ africà. I per finalitzar tindrem al Beatbox Nose, un acrobat de la veu i un dels millors Human Vox d'Espanya.

El dilluns 10 de setembre, a les 11h a la pl. de La Vila comptarem amb En Clau de Sol, un projecte de sensibilització ambiental, un concert alimentat per bicicletes generadores i plaques solars. Vine a pedalejar, crea energia neta i gaudeix del trio de música infantil Itakart.

Després, de 17 a 21h a la Pl. Maria Grau, el V Campionat de breakdance “BBOYsolo2 Volumen 5” cercles de ball, actuacions de Cflow, Valen i Bestyle de Lunatiks.. Les inscripcions es faran a les 16.30h. El campionat de breakdance consisteix en tota una sèrie de batalles per eliminatòries i rondes. És un enfrontament mitjançant el ball entre dos ballarins denominats bboys que realitzen en un cercle rutines de ball improvisades al moment i amb música que va posant un dj. Cada vegada va adquirint un major grau de complexitat, de coreografies, de rutines, de moviment improvisats, de seqüències rapides etc. Hi ha sempre un jurat que decideix qui es el guanyador a partir de valorar l’estil, el ritme, el sentiment, la compenetració i l’originalitat. En el Campionat podrem veure competir els millors bboys de Barcelona mitjançant coreografies. Els jutges seran 3 experimentats ballarins amb gran experiència. Comptarem amb sorpreses de ballarins invitats, el beatbox Nose, i rap.

Durant els dos dies tindrem l'ocasió de mirar com treballem 25 artistes de diferents tendències de la creació grafitera del Barcelonès que ens presentaran el seu colorisme pictòric. Comptarem amb l'artista adrianenc Zosen que te una gran trajectòria internacional. Estructures, escales, andamis, pinzells, pintura, plantilles i esprais, una acció espectacular en el pont del riu Besòs, al costat del Polidor, ambientats amb djs invitats.

També de forma paral·lela al festival es farà la Marató Fotogràfica del festival on volem que participi qualsevol persona que tingui una càmera de fotos i que vulgui reflexar les propostes i l'ambient del FAC12, han de presentar un màxim de 5 fotos per autor i això es concretarà al novembre, en una exposició on es premiaran les millors fotografies. Aquesta activitat està organitzada amb l'Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià de Besòs.

Us hi esperem! Benvinguts al FAC 12!

Juan Carlos Regidor Campayo
Director del FAC

© El Generador 2012